Logo

Agerhøns med kantareller + Hindbær Royale

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Agerhøns med kantareller + Hindbær Royale

2 store, unge rensede agerhøns

2 store, tynde spækskiver

salt og peber

smør eller margarine

1 dl madeira

200 g kantareller

100 g små perleløg

2 dl piskefløde

kulør

Tilbehør: Råstegte kartofler - se Tillæg

*

Ombind agerhønsene med spækskiver, der er drysset med salt og peber.

Brun dem godt på alle sider i stegegryden i 4-5 spsk smør el­ler margarine.

Spæd vinen ved og lad det bruse op.

Læg låg ¾ over gryden og lad det snurre 10-15 minutter.

Vend agerhønsene ved hjælp af 2 grydeskeer og øs hele tiden med skyen.

Tilsæt kantareller og perleløg og spæd fløden ved lidt efter lidt.

Steg fuglene møre ved jævn varme - beregn endnu 40-50 minutter.

Tag fuglene op, fjern spækskiverne og halver fuglene.

Læg dem i opvarmet fad og øs kan­tareller og løg over.

Smag saucen til, farv med lidt kulør og hæld en smule over fuglene.

Server resten af saucen separat og server yderligere råstegte kartofler til.

Madopskrift billede

Hindbær Royale

1 pakke dybfrosne hindbær

1 spsk rom

3 dl cremefraiche

25 g skoldede, smuttede mandler

*

Optø hindbærrene og lad dem dryppe ekstra godt af.

Dryp dem med rom.

Pisk cremefraiche så stiv som muligt og bland forsigtigt bærrene i.

Fyld det i portionsglas og drys med strimlede mandler.

Stil desserten 1 time i køleskabet før serveringen.

Tips: Til sommer bruges 300 g friske danske hindbær.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.460 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her