Logo

Andebryst med indonesisk marinade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Trækul:      Indirekte  

Gas:           Indirekte/middel varme

Forberedelse: 10 min. + 24 timers marinering. Stegetid: 10 minutter

 

4 andebryster uden ben

4 spsk soyasauce

2 spsk honning

1 spsk ristede sesamfrø

3 fed hvidløg, knust

½ dl hønsebouillon

1 tsk hoisin sauce

1 ½ tsk Maizena

1 spsk sake (Japansk risvin)

2 forårsløg, finthakkede

ris eller nudler som tilbehør

 

A. Brug en skarp kniv og skær skindet på andebrysterne ned til 3 mms tykkelse.

Fjern skind og fedt, der hænger ud over kanten af kødet.

Rids fedtet i rombemønster helt ind til kødet, så fedtet får nemmere ved at løbe fra.

 

B. Rør soyasauce, honning, sesamfrø og hvidløg sammen til en marinade.

Læg andekødet i et enkelt lag i et lavt fad og hæld marinaden over.

Dæk kødet til og stil det i køleskab i 24 timer.

Vend kødet af og til, så det marineres på begge sider.

 

C. Tag kødet op af marinaden, som skal gemmes.

Læg kødet midt på stegeristen med skindet nedad.

Grill det direkte over middel varme i 10 min., og vend det efter halvdelen af stegeti­den. Tag kødet af grillen og lad det hvile i 5 min.

 

D. Hæld imens hønsebouillon, hoisin sauce og marinaden i en lille kasserolle, bring saucen i kog og lad den koge svagt.

Pisk Maizena og sake sammen i en lille skål.

Hæld jævningen i saucen under piskning og lad saucen simre, til den er blevet lidt tykkere (ca. 1-2 min.).

 

E. Skær andekødet ud diagonalt og øs saucen over.

Drys forårs­løg over og server med ris eller nudler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.583 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her