Logo

Appelsin- og mandelpie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
100 g smør
2 spsk sukker
1 ½ tsk bagepulver
2 æg
2 spsk mælk eller fløde
3 ½ dl hvedemel

Fyld:
100 g smør
6 spsk sukker
½ dl appelsinmarmelade
1 ½ dl malede mandler
reven skal af ½ appelsin

Rør fedtstof, sukker og bagepulver luftigt.
Tilsæt 1 æg og rør det til en smidig dej.
Kom mælk og hvedemel i og arbejd det godt sammen.
Lad dejen stå koldt i mindst 30 minutter.
Rør fedtstof, sukker og marmelade sammen til fyldet.
Tilsæt mandler og reven appelsinskal og rør det til en jævn dej.
Tryk dejen ud i en pieform og gør kanten pæn.
Hæld fyldet i formen.
Pisk 1 æg sammen og pensl dejkanten.
Bag pien ved 225°C på nederste rille i ca. 25 minutter.
Tag pien ud og lad den blive næsten helt kold før serveringen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.952 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her