Logo

Arme riddere - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brødrester blev i generationer før os anvendt på bedste måde, og netop de "Arme riddere" var en af barndommens desserter man mindes med glæde. De "Rige riddere" er formodentlig kommet til senere, hvor man nemt kun­ne komme over på den anden side af Øresund og købe billige mandler.

Til 4 personer

8 skiver (tørt) franskbrød

1 ½ dl mælk

8 spsk sukker

1 spsk kanel

50 g smør

Tilbehør: Syltetøj

 

Lad brødskiverne trække i mælken nogle minutter.

Tag dem op og lad dem dryppe godt af.

Bland sukker og kanel og drys det på brødene.

Steg brød­skiverne lysebrune i smør på panden.

Serveres straks efter med syltetøj.

 

Rige riddere: Brødskiverne, der har trukket i mælk, dyppes i sammenpisket æg og derefter i en blanding af 8 spsk sukker, 25 g finthakkede mandler og 1 tsk vanilje sukker. Steges og serveres som ovenfor.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.651 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her