Logo

Artiskokragout med polenta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artiskokken er kandidat til nummer sjok på den danske grønsagshitliste. Den smukke grønsag kræver megen plads i køkkenhaven, giver et lille udbytte og har et skammeligt stort rensesvind - kun ca. en tredjedel er spiselig. Når man til gengæld kommer ind til 'hjertet', byder artiskokken på en sjælden fyldig smag og konsistens. I opskriften her skal artiskokken trimmes helt ned til den spiselige del. Besværet værd, når man vil forkæle sig selv og sin nærmeste. Artiskokragouten kan være hovedret for to eller forret for fire.
Polenta er gryn af majskorn, der spises i det nordlige Italien. De koges til en grød, der også kaldes polenta.

 

2 store artiskokker (ca. 1 kg)

Vand go saft af ½ citron

4 lyse stilke bladselleri

1 spsk olivenolie

1 dl fintsnittet citronmelisse

Polenta:

½ l vand

75 g polenta, instant (forkogt)

20 g revet parmesanost

1 fed hakket hvidløg

Evt. finthakket rosmarin


Pels artiskokkerne og læg dem i vand tilsat citronsaft.

Træk de grove tråde ud af bladselleristilkene med en urtekniv og skær dem i 2 cm stykker.

Tag artiskokkerne op af citronvandet.

Skær de halve artiskokker i seks både hver og dup dem tørre i et viskestykke.

Steg artiskokker og bladselleri for jævn varme i olivenolie til artiskokker og bladselleri er møre.

Vend citronmelisseblade i og smag til med salt og peber.

Server med polenta.

 

Polenta: Bring vandet i kog med 1 tsk. salt.

Rør polentagryn i og kog under omrøring 5 min. eller efter anvisning på pakken.

Rør ost, hvidløg og rosmarin i og fordel grøden på 2 varme tallerkener og fordel artiskokragouten over. Server straks.

 

Tips: Vil man lave en større portion, kan man blot forstege grønsagerne, komme dem i et ildfast fad med lidt vand, og bage dem under folie i en 200°C varm ovn i ca. ½ time.


Grønsager pr. person: ca. 300 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.136 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her