Logo

Auberginegratin - glutenfri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ovnbagt aubergine og tomater får en gylden osteoverflade. Du skal forsikre dig om, at du bruger en ost, der smelter helt under opvarmning. Gedeost egner sig bedst, på grund af dens stærke smag. men Mozzarella, Fontina eller mild Cheddar er også gode.
4 portioner
 
4 store auberginer
2 spiseskefulde olivenolie og lidt til smøring
2 store tomater, flået og skåret i skiver
salt og peber efter behag
2 teskefulde tørret oregano
300 g ost, høvlet i tynde skiver
 
Skær auberginen i 1 cm tykke skiver.
Drys dem over med salt, og lad skiverne hvile i 1 time, så væden bliver trukket ud. (Dette gør også, at auberginen optager mindre olie, når den bliver bagt). Skyl skiverne og tør dem over med køkkenrulle.
Forvarm ovnen til 200ºC.
Varm olien i en gryde og tilsæt auberginen, nogle få skiver ad gangen.
Sauter dem hurtigt, idet du vender dem jævnligt, så de bliver gennemstegt.
Smør et ovnfast fad med olie og læg aubergineskiverne i lag sammen med de flåede tomater, der er skåret i tykke skiver.
Drys lidt salt, peber og oregano mellem hvert lag.
Fortsæt med at lægge i lag, indtil der ikke er flere ingredienser, eller fadet er fuldt.
Dæk aubergine og tomater med et lag osteskiver og sæt fadet i ovnen.
Bag retten i 30 minutter, indtil osten er smeltet og bobler og aubergineskiverne og tomaterne er brændende varme.
Tag retten ud af ovnen og server den med det samme sammen med en blandet salat.
 
421 kcal; 22 g protein; 33 g fedt, heraf 17,5 g mættet; 8 g kulhydrat; 6,5 g fibre; 513 mg natrium; 574 mg kalcium


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.030 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her