Logo

Baguette

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Baguette - også kendt som flûte er klasisk fransk spise. Baguettes tager sin tid at lave, idet dejen skal hæve flere gange undervejs. Kan bruges til morgenmad, som tilbehør til f.eks. supper osv.

 

Surdej:
5 g gær
2 dl vand
2 dl hvedemel

Dej:
1 dl vand
10 g salt
380 g hvedemel

Surdej:
Gæren smuldres og udrøres med vand, der er lunet til 35ºC.
Melet tilsættes og dejen piskes med en gaffel, til den er blank og sej. Det tager blot et par minutter.
Surdejen stilles ved almindelig køkkentemperatur, ca. 18ºC, i et døgn, hvorefter selve dejen kan lægges.

Dej:
1 dl vand lunes til 35ºC og tilsættes surdejen, sammen med salt og
resten af melet.
Hold lidt hvedemel tilbage, indtil det ses hvor meget hvedemel dejen kan tage.
Dejen æltes grundigt, til den er blank og smidig og slipper bord og hænder.
Den lægges i en skål og stilles til hævning i 4 timer.
Dejen slåes ned, og deles i 3 evt. 4 dele, der trilles ud til lange baguetter i bagepladens længde.
Dejen er meget sej og vanskelig at trille ud, fordi den hele tiden trækker sig sammen.
De formede baguetter lægges på en smurt bageplade og dækkes med et
fugtigt klæde, hvilket er meget vigtigt for at opnå en god skorpe.
Brødene hæver i 45 minutter.
De ridses med et barberblad eller en meget skarp kniv.
Snittene lægges på langs af brødet, således at det følgende snit løber en - to centimeter parallelt med det forrige og med en halv centimeters afstand.
Brødene kan pensles med vand eller sammenpisket æg, tilsat 2-3 spsk
koldt vand.
Pensles de med vand, må der pensles på ny efter 10-15 minutters bagning.

 

Brødene sættes i en 260ºC varm ovn i ca. 15-20 minutter.
De bør ikke brændes, men tages ud lige før dette sker.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (6 stemmer)
Siden er blevet set 6.028 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her