Logo

Ballottine de didonneau truffée

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ballottine de didanneau truffée, er en ægte fransk klassiker der indeholder trøffel og kalkun. Serveres gerne med en sauce perigeux, også kendt under navnet trøffelsauce, og kartofler.

 

En ægte fransk klassiker, som det er en fornøjelse at lave!
 
Tag en ganske ung kalkun og udben den totalt.
Nemt er det ikke, men det færdi­ge resultat er imponerende!
Jeg tager lidt af kødet fra lår og bryst til min fars, hakker det fint og blander med en håndfuld kalv og flæsk.
Tilsæt masser af finthakket persille, en dejlig stor grofthakket trøffel, lidt trøffelolie (hvis din trøffel ikke er helt frisk) og endelig krydrer jeg godt med havsalt og peber.
Kom nu 2 æg og 1 dl fløde i og rør virkelig godt sammen.
 
Fjern skindet fra kalkunen (det bliver nemlig lidt sejt under kogning, og kalkun­skind er kun sjovt, når det er sprødt!).
Bank kødet let ud mellem to lag film, smør farsen på og rul op til en fast, stor, tyk pølse med 8-10 cm i diameter.
Rul pølsen stramt ind i film, så den kan holde faconen under kogning.
Pocher ballottinen i næsten kogende vand under låg i ca. 40 minutter. Lad den derefter stå og trække lidt.
 
Lav en super klassisk, super koncentreret Sauce Perigeux med masser af friske trøf­ler.
Server din Ballottine de Dindonneau truffée med sauce og pommes mousse­lines.
Bourgeois cooking at it's best!

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.039 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her