Logo

Bebinca

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bebinca kaldes også bibik, og er en traditionel dessert fra Goa i Indien. Traditionelt har kagen 16 lag og bruges til fejringer som fødsler, bryllupper og lignende.

 

- en helt speciel kage

50 stk æg
2 kilo sukker
50 gram kardemomme
1 kilo hvedemel
1 ½ liter kokosmælk
et par skefulde ghee (klaret smør)

Blommerne skilles fra æggene. Sukkeret tilsættes. Det bliver pisket til en glat dej. Kardemomme røres i. Hvedemelet vendes i, til der er en glat dej. Så tilsættes kokosmælk, og der røres grundigt.

I en varm, smurt gryde hældes flere skefulde dej som første lag. Gryden dækkes af et låg med brændende kokosskaller på. Varmen bager det første lag. Der kan bruges en grill.

Efter 15-20 minutter smøres ghee på og derpå mere dej. Bebincaens lag bygges op, indtil dejen er brugt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.793 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her