Logo

Biryani

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Biryani er en delikat krydret lammeret med ris og kartofler. Retten er let at lave og smager dejligt blandt andet på grund af de mange lækre krydderier. Velbekomme,

 

Dette er en delikat krydret asiatisk lammeret med ris og kartofler.

600 g lammekød i tern
3 løg
20 g frisk, revet ingefær
8 fed hvidløg
chilipebre (efter smag og styrke)
4 store tomater, hakket
½ tsk kryddernelliker
6 stk hel kanel
1 ½ tsk kardemomme
1 spsk gurkemeje
5 dl ris
1 liter bouillon
6 store kartofler
salt

1. Kød og løgringe brunes i olie, og tages derefter op af gryden.
2. Ingefær, presset hvidløg og chilipebre svitses nogle minutter uden at branke, hvorefter kød og løg lægges tilbage i gryden. Svits videre i 5 minutter.
3. Tilsæt tomat og krydderier og lad det simre i 5 minutter.
4. Bouillon hældes ved, og retten koges i ½ time.
5. Ris (skyllet under rindende koldt vand (for at reducere stivelsesindholdet)) samt kartofler (skrællet og skåret i tern) tilsættes, og der omrøres grundigt. Når retten atter koger, smages til med salt og evt. ekstra krydderier.
6. Koges videre til ris og kartofler er møre.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.635 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her