Logo

Bladpølse fra Lolland

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En af de specielle ret­ter fra Lolland er denne kål­pølse. Man kan finde en variant på Falster, men her omvikler man dog ikke grøden med kålblade. Velbekomme

 

 

En af de ganske særlige ret­ter fra Lolland er denne kål­pølse. Man kan finde en variant på Falster, idet man dog ikke omvikler grøden med kålblade.
 
125 g knækkede byggryn
1 l. mælk
1 tsk salt
Rosiner
Sukker
Smør
Grønkålsblade (hvidkålsblade kan også anvendes)
Garn til ombinding
Tilbehør: Smeltet smør sødet med kanelsukker
 
Der koges en grød af byggryn, mælk, salt, lidt rosiner, sukker og smør.
Grøden koger i ca. 25 min.
En stor kopfuld af grøden lægges på store grønkålsblade, der i forvejen er vaskede og eventuelt har fået et opkog, så de er blevet bløde.
Bladene foldes sammen om grøden og omvikles med garn.
Bladpølserne koges i letsaltet vand i omkring 5 min. og serveres derefter med smeltet smør sødet med kanelsuk­ker.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 4.386 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her