Logo

Blinis med løgrom

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blinis er små pandekager med gær lavet på boghvedemel. Forretten stammer oprindeligt fra Ukraine, hvor den typisk serveres med kaviar. Her serveres retten med løgrom og stenbiderrogn.

 

400 g løgrom, stenbiderrogn
2 dl cremefraiche 18%
1 stk rødløg

Blinis:
25 g gær
1 ½ dl lunkent vand
1 ½ dl lunkent mælk
100 g boghvedemel
100 g hvedemel
1 tsk salt
1 tsk sukker
2 stk æg
50 g smeltet smør

Opløs gæren i vandet og mælken.
Rør boghvedemel i og lad dejen hæve en halv times tid.
Tilsæt hvedemel, salt, sukker, æggeblommer og smeltet smør og rør til dejen er lind.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
Bag dem som små klatkager på en varm pande.

Tips: Til Blinis kan der foruden løgrom/stenbiderrogn fx. serveres røget eller fersk laks, lakserogn, rejer

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.016 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her