Logo

Blomkålsgratin i stegeso

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blomkål kan let laves i en stegeso. Og i denne opskrift laves gratinen endda med røget spæk og parmesan. Meget lækkert og nemt. Velbekomme.

 

1 mellemstort blomkålshoved
2 spsk smør eller margarine
1 spsk hvedemel
2 ½ dl vand fra blomkålen
2 æg
1 tsk citronsaft
1 knsp. stødt muskat
5-7 tynde skiver røget spæk
2-3 spsk reven parmesan


       
Del blomkålen i små buketter og giv dem et opkog i saltet vand.
Lav en sauce af fedtstof, hvedemel og vand.
Afkøl den lidt og tilsæt de hele sammenpiskede æg.
Smag saucen til med citronsaft og krydderier.
Læg nogle røgede spækskiver i bunden af den gennemfugtede stegeso.
Kom blomkålen i saucen og hæld den i gryden.
Læg et par spækskiver på.
Bag gratinen ved 220ºC i ca. 45 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.713 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her