Mmmm... Brownies går man aldrig galt i byen med. Denne
opskrift er på en skøn en af slagsen. Brownies er sådan en chokoladekage, som
alle elsker. Brownies er sprøde udenpå og bløde og saftige indeni, og de
nærmest smelter på tungen.
Denne opskrift på brownies er med de klassiske valnødder og et twist af stærk
mokka, der fremhæver smagen af den gode chokolade.
Til 10 stykker brownies valnødder og mokka
# Ingredienser til brownies:
125 g mørk chokolade
150 g smør
200 g sukker
3 æg
75 g hvedemel
100 g valnødder
½-1 dl stærk kold kaffe
*
Sådan laver du brownies:
Hak chokoladen groft og skær smørret i terninger.
Smelt smør og chokolade sammen i en skål over vandbad.
Tag skålen væk fra vandbadet.
Pisk sukker og æg sammen i en skål indtil det bliver luftigt og lyst og rør
derefter den smeltede chokolade sammen med æggeblandingen.
Sigt melet og rør det i dejen sammen med hakkede valnødder og stærk kold kaffe.
Beklæd en form eller et ovnfast fad på 20x20 cm med bagepapir.
Smør dejen ud i formen.
Bag dine brownies i ovnen ved 175 °C i 20-22 min.
Lad den afkøle og skær den i mindre stykker brownies.
Server brownies med valnødder og mokka sammen med en god kop kaffe eller
espresso.