Logo

En ret af høns

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
300 g hvedemel
125 g smør
1 æg
ca. 1 dl koldt vand
½ tsk salt
Fyld:
300 g hakket flæskekød
400 g kyllingekød i tern
salt
2 tsk spidskommen
3 æggeblommer
salt og peber
stødt safran
Pensling:
sammenpisket æg

Dejen æltes ganske let og stilles køligt et par timer.
Flæskekød, æggeblommer og krydderier røres sammen. Kyllingekødet vendes forsigtigt i farsen. Stilles i køleskab.
Dejen deles i ¾ og ¼ (til Låg og evt. dekoration). Dejen udrulles i en cirkel (ca. 32 cm i diameter).
En springform (20 cm i diameter) eller ovnfast fad smøres med fedtstof. Formen beklædes med dejen, prikkes med en gaffel i bunden og på siderne. Forbag postejbunden ved 200°C i ca. 15 min.
Farsen kommes i formen, og låget Lægges over, presses let sammen i kanten med en gaffel.
Et kryds snittes midt i Låget, så dampen kan slippe ud under bagning.
Låget dekoreres evt. med dej og til sidst pensles med æg.
Bages ved 200ºC i ca. 45 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.487 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her