Logo

Festmenu 2 ♥

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fennikelsuppe med kørvel, langtidshævet flûte
Stegt laks med orientalske grønsager, vilde ris og citronmelisse
Blodappelsinsorbet med frisk frugt
 
Forret 4 port.
Fennikelsuppe med kørvel og langtidshævet flûte
200 g fennikel
1 l hønsebouillon
½ dl piskefløde
1 spsk hvedemel
 
Skyl den friske fennikel og skær stilkene væk.
Skær dem derefter i fine strimler.
Kog fennikelen mør i en god hønse- eller kalvebouillon ca. 30 mi­nutter.
Purér derefter suppen i en blender eller foodprocessor eller passér den igennem en sigte.
Pisk en skefuld hvedemel ud i fløden, pisk det i suppen og giv det hele et opkog. Smag til med salt og peber og evt. et par stænk pernod.
Server suppen med hakket kørvel i og giv lang­tidshævet flûte til med blød plantemargarine.
 
Næringsindhold
kj 1070, kcal 250, fibre 2,5 g, fedt 10,1 g, mættet fedt 4,1 g, flerumættet fedt 2,2g,  P/S 0,5, kolesterol 17mg
 
Hovedret 4 port.
Stegt laks med lynstegte grønsager/orientalske grønsager, kogte vilde ris og citronmelisse
 
400 g laks
Orientalske grønsager:
1 spsk revet frisk ingefær
1 fed hvidløg
2 stk store gulerødder
1 stk porre
½ stilk blegselleri
2 stk røde peberfrugter
2 spsk blød plantemargarine
4 spsk soyasauce, Kikkoman
 
Rens og skyl laksen.
Fjern alle 27 lakseben, hvis du har købt en hel laks og selv skal filetere den.
Skær den i 1 ½-2 cm tykke skiver ned mod skindet, som skal blive på.
Steg derefter laksen ved svag varme på en teflonpande med lidt oliven­olie eller plante/stegemargarine.
Laksen skal kun steges på den ene side, og den skal være knapt gen­nemstegt det tykkeste sted, når den serveres.
Krydr med salt og peber.
 
Svits det hakkede hvidløg og den revne ingefær ved svag varme i den bløde plantemargarine.
Kom alle grønsager ved og steg det nogle få sekunder.
Stænk soyaen over og lad retten koge nogle minut­ter.
Læg laksen på de orientalske grønsager og pynt med citronmelisse.
Server vilde ris til, ca. ½ dl Unde Ben's blan­ding.
Bland risene med finthakket løg, tilsæt 2 dele ris til 2 dele vand og lidt salt.
Bring det i kog og lad det koge ved svag varme i 20 min.
 
Næringsindhold
kj 1750, kcal 415, fibre 6,1 g, fedt 18,5 g, mættet fedt 3,8 g, flerumættet fedt 6,1 g, P/S 1,6, kolesterol 70mg.
 
Dessert 4 port.
Blodappelsinsorbet med frisk frugt
 
4 dl presset blodappelsinsaft frisk eller frosset
¾ dl sukker
2 spsk Campari
1 stk appelsin
1 stk kiwifrugt
flormelis
citronmelisse
 
Bland juice og sukker og lad blandingen stå, til sukkeret er opløst.
Smag gerne til med nogle ske­fulde Campari og kør det i ismaskine.
Skær appel­sinbåde ud uden hinder og kiwifrugt i skiver.
Læg sorbeten i smukke høje glas eller på et smukt fad.
Pynt med appelsinbåde og kiwiskiver , sigt lidt flor­melis over og pynt til sidst med citronmelisse.
 
Næringsindhold
kj 580, kcal 140, fibre 1,9g, fedt 0,4g, mættet fedt 0, flerumættet fedt 0g, P/S -,  kolesterol 0.
 
Hele menuen
kj 3390, kcal 810, fibre 10,5g, fedt 29,0 (32E%), mættet fedt 7,9, flerumættet fedt 8,3g, P/S 1, kolesterol 87 mg.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.585 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her