Logo

Halwa Chabakia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg hvedemel
2 æg
125 g smør
4 spsk eddike
4 spsk olivenolie
1 glas stødt anis
2 glas sesamfrø grillede og stødte
½ glas orangeblomstvand
½ pakke gær (i Frankrig svarer det til 20g)
1 pakke tørgær
lidt safran
250 g honning
1 spsk orangeblomstvand
2 spsk sesamfrø
2 nip salt
Olivenolie
 
Bland æg, blødgjort smør, eddike, olivenolie, anis, sesamfrø,
orangeblomstvand, de to slags gær, safran og et glas vand.
Bland melet i til du får en smidig dej; bland lidt vand i, hvis dejen bliver for ”hård”.
Pak dejen ind og lad den hvile.
I en gryde opvarmes honning, et glas vand, samt 1 spsk orangeblomstvand - det holdes varmt.
Skær dejen i flere stykker.
Tag en portion og rul den ud med en kagerulle. Udskær stykker på 15 x 10 cm, skær tre snit og vrid dejen.
Fortsæt med resten af dejen.
Varm olien op og kog kagerne i olien på begge sider.
Tag dem op og lad dem dryppe af.
Dyb dem derefter i honningen.
Læg dem på fedtsugende papir og drys den grillede sesam over.
 
Halwa Chabakia - oreillettes au miel et graines de er en marokkansk
opskrift på kager der spises til Ramadhan.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,8 (6 stemmer)
Siden er blevet set 9.920 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her