Logo

Hjemmelavet ketchup

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hjemmelavet ketchup

En amerikaner er næsten nødt til at kunne lide ketchup, og selv den hippeste stjernekok har ofte et skabskærlighedsforhold til den tykke, røde sauce.

De bedste typer ketchup du kan købe i butikkerne (som Heinz), er gode produkter, men der findes også ketchupmærker som ikke er særlig velsmagende

(dvs. de fleste tankstationsvarianter). Men som med den meste gode mad er hjemmelavet værd at prøve. Denne opskrift er ikke vanskelig at gå til, og det er en friskere ketchup end vi er vant til. Den holder sig godt i flere uger i køleskabet. Og tænk engang hvilken fin julegave ...

 

6 hele sorte peberkorn

4 hele nelliker

1 stk. hel kanel (ca. 3 cm lang)

¼ tsk sennepsfrø

2 kg modne tomater uden kerner, delt i kvarter (kan erstattes med tomater på dåse)

1 stort løg, hakket

2 hvidløgsfed, finthakkede

3 spsk æblecidereddike

2 spsk brun farin

1 spsk frisk citronsaft

evt. lidt salt

 

Læg peberkorn, nelliker, kanel og sennepsfrø i en lille ostelærredspose og luk posen godt til.

Læg tomater, løg, hvidløg og krydderiposen i en stor, tykbundet gryde (gryden skal være af rustfrit stål).

Bring langsomt gryden i kog, skru ned for varmen og lad blandingen småkoge (uden låg) i 1 time.

Rør godt rundt af og til.

Tag gryden af kogepladen, men smid ikke krydderi­posen ud.

Hæld blandingen igennem en sigte og tryk så meget som muligt af tomatsaften ud med en grydeske.

Hæld blandingen tilbage i gryden sammen med krydderiposen.

Smid resten ud.

Hæld eddike og farin i.

Bring gryden i kog igen, skru ned for varmen og lad blandingen små koge i 2 timer.

Tag gryden af koge­pladen og fjern krydderiposen.

Lad blandingen køle af.

Kør den derefter igennem en foodprocessor eller brug en stavblender indtil den er jævn.

 - Nogle kan bedst kan lide den funky, grove sauce før den bliver blendet.

Hæld den næsten færdige ketchup i en skål, rør citronsaft i og smag til med salt (det er faktisk ikke sikkert at du vil have salt i).

 

Tips: Opbevar ketchuppen i et patentglas. Den kan sagtens holde sig i 3 uger i køleskabet, måske endda længere.

Ostelærred kan købes i en stofforretning. Du kan også bruge gazebind.

Det er muligt at du vil justere mængden af sukker, eddike eller citronsaft.

Lav først saucen efter opskrif­ten, smag lidt på den og ret den så ind efter din egen smag.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 9.411 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her