Logo

Hollandsk ostefondue

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g julesalat
1 mellemstort blomkål
1 fuldkornshvedebrød 750 g
¼ l. tør hvidvin
1 spsk citronsaft
250 g mellemlagret gouda
250 g mild gouda
3 tsk majsstivelse
salt og friskkværnet hvid peber
1-2 spsk genever eller gin
 
Del julesalaten i blade og skyl dem under koldt rindende vand.
Skyl blomkålen og del den i buketter.
Blancher dem et par minutter i letsaltet vand og lad dem dryppe tørre i en sigte.
Skær brødet i mundrette terninger.
Varm hvidvin og citronsaft i en fonduegryde.
Riv osten og tilsæt den lidt ad gangen.
Rør hele tiden i ottetaller mens osten smelter.
Rør majsstivelsen med 2 spsk koldt vand og kom den i fonduen.
Lad det koge op, krydr med peber og tilsæt genver eller gin.
Sæt ostefonduen på varmepladen/spritblusset.
Stik blomkålsbuketter og brød på fonduegaflen og dyp det i osten.
Hold i den ene ende af julesalatbladene og dyp dem i fonduen.
 
Tips: Peberfrugt i eddikelage (kan købes færdig på glas), sprød
nøddesalat, hvidvin eller øl smager godt til. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.301 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her