¾ kg blommer
4 dl vand
50 g mandler
4 dl kaffefløde
1 stang vanilje
4 æg
6 spsk sukker
25 g smør
Skyl og udsten evt. blommerne.
Bring vand og sukker i kog og kog blommerne knap møre heri.
Læg dem i et smurt, ovnfast fad.
Skold, smut og flæk mandlerne og fordel dem over blommerne.
Bring fløde og den flækkede vaniljestang i kog.
Pisk de hele æg og sukkeret skummende.
Hæld den kogende fløde i under omrøring og hæld det depå tilbage i gryden.
Varm cremen til kogepunkt, den må ikke koge da den så skiller. Tag gryden fra varmen, fjern vaniljestangen og hæld cremen over blommerne
Kom lidt smørklatter på.
Sæt fadet i ovnen 50-60 min ved 175°C.
Server desserten lun med kold flødeskum.
Hvis desserten skal laves med svesker, skal sveskerne have et opkog, inden cremen hældes over.