Logo

Katrine-blomme-kage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

¾ kg blommer
4 dl vand
50 g mandler
4 dl kaffefløde
1 stang vanilje
4 æg
6 spsk sukker
25 g smør

Skyl og udsten evt. blommerne.
Bring vand og sukker i kog og kog blommerne knap møre heri.
Læg dem i et smurt, ovnfast fad.
Skold, smut og flæk mandlerne og fordel dem over blommerne.
Bring fløde og den flækkede vaniljestang i kog.
Pisk de hele æg og sukkeret skummende.
Hæld den kogende fløde i under omrøring og hæld det depå tilbage i gryden.
Varm cremen til kogepunkt, den må ikke koge da den så skiller. Tag gryden fra varmen, fjern vaniljestangen og hæld cremen over blommerne
Kom lidt smørklatter på.
Sæt fadet i ovnen 50-60 min ved 175°C.
Server desserten lun med kold flødeskum.
Hvis desserten skal laves med svesker, skal sveskerne have et opkog, inden cremen hældes over.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.946 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her