1 ½ kg linemuslinger eller blåmuslinger
3 dl hvidvin
1 gulerod
2 skalotteløg
20 g smør
4 dl fiskebouilllon
1 dl piskefløde
Rens muslingerne og bring 1 dl hvidvin i kog i en stor gryde.
Kom muslingerne i gryden, læg låg på og damp dem ved god varme i ca. 5-10 minutter til de har åbnet sig.
Rør rundt i muslingerne et par gange med en grydeske.
Tag muslingerne op og kasser eksemplarer der ikke har åbnet sig.
Si kogelagen. Snit løg og gulerod og svits det i en gryde med smørret. Tilsæt resten af vine og muslingelagen og kog det i 3-4 minutter.
Hæld så fiskebouillonen i sammen med fløden.
Varm suppen igennem og smag til med salt og peber og kom til sidst muslingerne i.
Muslingerne må gerne hældes i, stadig i deres skal dette giver en dekorativt ret.