Logo

Ovnbbagte dejkuverter med kødfyld - Empanadas de horno

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
Ca 12-13 dl (ca. 750 g) hvedemel
50 gram gær
2 spsk olie
4 dl lunkent vand
1 tsk salt
1 æg til pensling
   
Fyld - pino:
2 spiseskefulde olie
1 tsk paprika
4 løg finthakkede
1 tsk chili
1 tsk kommen
1 tsk oregano
Salt, peber
½ kg hakket oksekød
3 hårdkogte æg, skivede
16 sorte oliven
32 store rosiner (eller flere små)
 
Dej til tapas de empanadas:
Gæren røres ud i det lunkne vand.
Olie og salt tilsættes.
Omtrent ⅔ af melet røres i og derefter æltes dejen med resten af melet. Hæver en halv time, tildækket, lunt.
Pino-fyld:
Olien varmes op på en stegepande med paprika, og de finthakkede løg steges bløde.

Chili, oregano, kommen, salt og peber tilsættes.
Hakkekødet tilsættes og blandes med det hakkede løg og krydderierne. Steges til kødet er gennembrunet.
Samling af empanadas’erne:
Dejen deles i 16 stykker, der rulles ud til runde stykker på 10-12 cm i
diameter, ca. ½ cm i tykkelsen.
Kom en stor spiseskefuld fyld, pino, på halvdelen af hvert stykke dej.
Læg æggeskiver, oliven og rosiner ovenpå.
Fold den fri halvdel dej over fyldet, væd kanten med lidt mælk eller olie, og klem kanterne sammen med fingrene eller en gaffel.
Empanada’erne pensles med æg/mælk, undtagelsesvis mælk eller olie.
Empanada’erne bages ved 200°C i ca. 20 minutter.
Serveres lune.
Drik fx. en chilensk rødvin af Cabernet Sauvignon-druer til.
 
Tips: Man kan, i stedet for selv at lave dejen til sine tapas de empanadas, lave dem af færdigkøbt butterdej.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.172 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her