Logo

Sauce Hollandaise

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

ca. 10 personer

5 æggeblommer
500 g usaltet smør
ca. 2 spsk vand
ca. 2 spsk citronsaft
salt og peber

Smelt smørret og lad det bundfælde, fjern evt. skum.
Pisk æggeblommerne op med vand og citronsaft evt. over vandbad.
Når æggemassen er god tyk, piskes det varme smør i uden valle.
Smag til med salt og peber og citronsaft.
Server saucen straks, den kan holdes varm i vandbad, som ikke må koge.
Saucen skiller ved for høje temperaturer, men kan også skille hvis den bliver for kold, og man rører i den.
Den smager også godt til nye porrer, nye kartofler og flot, dampet pighvar.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.168 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her