Logo

Semmeknödel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Semmeknödel

Billede indsendt af Dorte E.


# Ingredienser
500 g flûte i skiver (ca. 5 mm tykke, hellere for tynde end for tykke)
brødet skal være mindst en dag gammelt
½ liter mælk
persille
muskat
3 æg
1 tsk smør
½ løg (evt. et lille løg eller 2 skalotteløg, hvad man nu har)
rasp og/eller hvedemel til førstehjælp

* Tilberedning
Hakket løg steges blidt i smør, den finhakkede persille vendes i. 
Bagefter kommes smør-løg-persille-blandingen på brødet. 
Mælken hældes ovenpå (måske ikke det hele, kommer an på brødets kvalitet) 
Det hele hviler i 30 minutter. 

3 æg, muskat, salt, peber, hakket persille kommes ovenpå. 
Det røres meget forsigtig med hænderne. 
Hvis det virker for løst, kommes der rasp i, og hvis det heller ikke hjælper, lidt hvedemel, som allersidste nødløsning. 
Knödelns konsistens bliver ikke så god med hvedemel, men det kan blive nødvendigt. 

Der trilles tennisboldstore kugler med meget våde hænder. Voila: Det er Knödel. 
Knödel lægges på et meget vådt skærebræt Bagefter kommes de samlet ned i meget sagte kogende letsaltet vand, i grunden må det slet ikke koge, bare næsten koge. 
15 minutter senere er de færdige.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.320 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her