En farvestrålende, frisk og kaloriefattig dessert. Basis er
en letsødet, fedtfri kagebund som er skåret i tern. En favoritdessert.
• Let sødet sukkerbrødskage kan anvendes i mange magre
desserter.
Forberedelse t, 30 min. Tilberedning 30 min. + afkøling. 12
portioner
# Råvarer til Vaniljedessert med bær
SUKKERBRØDSKAGE:
2 æg
1 dl sukker
1½ hvedemel
1 dl kartoffelmel
2 tsk bagepulver
VANILJEYOGHURT:
5 dl vaniljecreme
2½ dl yoghurt, afdryppet i et kaffefilter
revet appelsinskal
friskpresset saft af 1 appelsin
250-300 g bær, friske eller frosne uden sukker
*
Fremgangsmåde:
1 Fold en form af bagepapir som passer til en lille
bradepande.
2 Pisk æg og sukker skummende.
Bland de tørre ingredienser.
Sigt blandingen ned i æggesnapsen.
Rør 1 dl kogende vand forsigtigt i.
3 Hæld dejen i papirformen og bag kagen ved 200 °C ca. 30
min.
Vend kagen ud på en rist og lad den blive kold.
Skær den i tern (2x2 cm).
4 Fugt kagestykkerne med appelsinsaft.
Bland vaniljecreme, yoghurt og appelsinskal.
Læg kage, creme og bær lagvis i en glasskål.
Slut med creme og bær.
Lad desserten stå på køl ca. 30 min.
Tips & råd
Du kan bruge alle slags frugtjuice til at fugte kagebundene
med.
Portionsanret kage, creme og frugt i høje coupe-glas.
Erstat bærrene med frugt, eller bland bær og frugt.
Ved festlige lejligheder kan du blande 1 tsk appelsinlikør i
vaniljeyoghurten.
Frysning: Frys tiloversblevne kagestykker ned.
Læg stykkerne i en frostpose og frys ned. Kagen holder sig
ca. 6 mdr.
PR. PORTION: Kalorier 183 = Kilojoule 765
Kulhydrat 32 g Protein 5 g Fedt 4 g (20%) Fibre 2 g