Logo

Vaniljedessert med bær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vaniljedessert med bær

 

En farvestrålende, frisk og kaloriefattig dessert. Basis er en letsødet, fedtfri kagebund som er skåret i tern. En favoritdessert.

• Let sødet sukkerbrødskage kan anvendes i mange magre desserter.

Forberedelse t, 30 min. Tilberedning 30 min. + afkøling. 12 portioner

 

# Råvarer til Vaniljedessert med bær

SUKKERBRØDSKAGE:

2 æg

1 dl sukker

1½ hvedemel

1 dl kartoffelmel

2 tsk bagepulver

VANILJEYOGHURT:

5 dl vaniljecreme

2½ dl yoghurt, afdryppet i et kaffefilter

revet appelsinskal

friskpresset saft af 1 appelsin

250-300 g bær, friske eller frosne uden sukker

*

 

Fremgangsmåde:

1 Fold en form af bagepapir som passer til en lille bradepande.

 

2 Pisk æg og sukker skummende.

Bland de tørre ingredienser.

Sigt blandingen ned i æggesnapsen.

Rør 1 dl kogende vand forsigtigt i.

 

3 Hæld dejen i papirformen og bag kagen ved 200 °C ca. 30 min.

Vend kagen ud på en rist og lad den blive kold.

Skær den i tern (2x2 cm).

 

4 Fugt kagestykkerne med appelsinsaft.

Bland vaniljecreme, yoghurt og appelsinskal.

Læg kage, creme og bær lagvis i en glasskål.

Slut med creme og bær.

Lad desserten stå på køl ca. 30 min.

 

Tips & råd

 

Du kan bruge alle slags frugtjuice til at fugte kagebundene med.

Portionsanret kage, creme og frugt i høje coupe-glas.


Vaniljedessert med bær 

Erstat bærrene med frugt, eller bland bær og frugt.

Ved festlige lejligheder kan du blande 1 tsk appelsinlikør i vaniljeyoghurten.

 

Frysning: Frys tiloversblevne kagestykker ned.

Læg stykkerne i en frostpose og frys ned. Kagen holder sig ca. 6 mdr.

 

PR. PORTION: Kalorier 183 = Kilojoule 765

Kulhydrat 32 g Protein 5 g Fedt 4 g (20%) Fibre 2 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.507 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her