Logo

Boller, bagt uden gær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Boller, bagt uden gær


Hjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er let at lave helt uden gær. Prøv dem en eftermiddag til kaffen eller teen, eller til fødselsdagen med lagkage.


# Ingredienser

500 g hvedemel
150 g fuldkornshvedemel, gerne durum- eller ølandshvede
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
2½ dl skyr
3 dl vand

1 sammenpisket æg til pensling

* Tilberedning

Bland de to slags mel, bagepulver og salt i en skål.

Rør skyr og vand i.

Dejen skal være fugtig og klistret.

Form dejen til boller med to spiseskeer.

Læg dem på bagepapir på en bageplade.

Pensl bollerne med sammenpisket æg (se tips).

Bag bollerne ca. 15 min. ved 225 °C på midterste ovnribbe.


Tips: bollerne kan evt drysses med græskarkerner eller tesukker før du bager dem.




 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (59 stemmer)
Siden er blevet set 270.088 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1375118-08-2023 07:10:08 marie
svært at vide hvor mange boller det bliver til
1234919-08-2018 09:04:53 liselotte
nemme og gode,jeg putter lidt kanelsukker på toppen.
1211009-03-2018 10:27:48 Marcus Staal
Super gode boller. De minder meget om scones, i smag og konsistens. Jeg dryssede sukker på toppen og hakkede mandler. Det gør noget både kosmetisk og smasmæssigt.
1205225-01-2018 19:34:34 Nikolaj Lund Måsøy
De Smagte ok. Smager bedre hvis man puttede glasur på toppen :)
27124-01-2015 22:45:02 sean
Dejlig nem og hurtig opskrift

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her