Annoncører
Lav en flot hjemme-
side med dine
egne opskrifter
 Nyeste
Blomkålssuppe
Grønlangkål med medister
Tips: Sæberester bliver til sæbe
Kold agurkesuppe til picnic
Tre snacks til den ultimative kasinofest
Boller, bagt uden gær
Broccoli-gryde
Broccolisauce
Broccolisauce til pasta
Broccolisalat med tomat

 Mest viste
Bagt kartoffel - mikroovn
Boller, bagt uden gær
- Tærtedej til madtærte
Flæskesteg - Tips og gode ideer
Nem Græsk Farsbrød
Tips: Hvor meget vejer ægget?
Kong Frederiks livret
- Skaldyrs håndbogen
- Stegeso - Römertopf - cocotte
Ovnstegt hamburgerryg

Kræmmerhuse med flødeskum - Marie's

SværhedsgradPrisForrige (Alt + P)Tilbage til listen (Alt + B)Næste (Alt + N)Print denne opskrift (Ctrl + P)Tip en venFacebook icon

Den kendte kogebogsforfatter frk. Jensen bragte opskrift på kræmmerhuse i sin berømte kogebog allerede fra starten af dette århundrede, så selvom det sprøde bagvæk med flødeskumsfyld ikke stammer fra en svunden tid, så har det trods alt mindst 100 år på bagen.

 

Ca. 25 stk

125 g smør

125 g sukker (1 1/2 dl)

2 æg

125 g hvedemel (ca. 2 dl)

Fyld:

2 1/2 dl piskefløde

jordbær- eller hindbærsyltetøj

 

Rør blødt smør godt sammen med sukker.

Rør æggene i et ad gangen.

Rør melet i med let hånd.

Smør dejen ud i tynde runde eller let ovale dejkager på bagepapir lagt på bagepladen. Bag ved 200°C i ca. 5 minutter eller til kagerne er let gyldne i kanten.

Tag kagerne fra pladen en efter en og form dem til et kræmmerhus.

For at holde formen mens de er varme, sættes hvert kræmmerhus i et glas eller flaske med vid åbning.

Lige inden serveringen fyldes de med flødeskum, og der kommes en syl­tetøjsklat på hver.

Det er praktisk at sætte kræmmerhusene i en skål, som er fyldt lidt op med sukker, så bliver både flødeskum og syltetøj i kræmmerhusene.

 

Kræmmerhuse uden fedtstof:

Pisk 4 æg godt sammen med 150 g flormelis og vend 150 g hvedemel i. Bag som ovenfor.

 

Variation: Når kræmmerhusene er formede og helt kolde, kan kanten dyp­pes i smeltet chokolade.

Forslag til andet fyld:

Nougat: Smelt 150 g blød nougat ved meget svag varme eller over vandbad. Lad det svale lidt og vend 2 dl pisket fløde i. Blandingen kan yderligere smages til med appelsinlikør (Grand Marnier), cognac eller rom.

 

Frugtfyld: Kom friske eller henkogte (godt afdryppede) frugter, frugtstykker eller bær i kræmmerhusene. Kom en top flødeskum på hver og drys med snittede hasselnøddekerner.

Giv karakter

Klik på det antal stjerner du vil give denne opskrift? 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Denne opskrift er blevet vist 3432 gange.

Kommentarer

Navn*:
E-mail*:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar*:
QV
Annoncører
Få mail med de
sidste nye opskrifter

Grød
Grød
Grill Grill/båd/camping Kamera Billedeopskrifter Tips
Tips
Madplaner
Madplan
Logo: Madlex.dk
Mad leksikon
Tip en venTip dine venner
om os

Se også:
Madlex.dk drikkeABC.dk cuisineABC.com

 

 

 

Logo: 5 kokkehuer

madABC.dk

 

 

 

37.789 gode opskrifter.

Kok