Annoncører
Lav en flot hjemme-
side med dine
egne opskrifter
 Nyeste
Abalone à la plaque krokant aubergine og røget ærteskum
Abrikossmåkager
Brandade - klipfisk
Braiseret svinekød med appelsin og fennikel
Braiseret rødkål
Braiseret kalveskank i lag med rødløg, soltørrede tomater ...
Braiseret kalvelever - i trykkoger
Braiseret oksekød med fem slags svampe
Braiseret lam med gyldne tropiske frugter
Braiseret lamme­bryst med spidskål og parmesan

 Mest viste
Bagt kartoffel - mikroovn
- Tærtedej til madtærte
Flæskesteg - Tips og gode ideer
Nem Græsk Farsbrød
Tips: Hvor meget vejer ægget?
Hjemmelavet æblesaft
Kong Frederiks livret
- Skaldyrs håndbogen
- Stegeso - Römertopf - cocotte
Ovnstegt hamburgerryg

Osso buco

SværhedsgradPrisForrige (Alt + P)Tilbage til listen (Alt + B)Næste (Alt + N)Print denne opskrift (Ctrl + P)Tip en venFacebook icon
4 portioner.

Madopskrift billede

 

 

1 1/2 kg kalveskanke i ca. 4 cm tykke skiver
2 spsk. hvedemel
salt
friskkværnet peber
2 dl finhakket løg
2-3 fed hakket hvidløg
3 gulerødder
1/4 rodselleri (eller 4 stængler bladselleri)
1-2 spsk. olie
1 ds flåede tomater
1 laurbærblad
2 kviste timian
2 dl tør hvidvin
1 1/2 dl bouillon

Pynt:
3 spsk hakket persille
1 fed knust hvidløg
2 tsk reven citronskal

Skær 2 skrå snit i kanten af kødet, så det ikke buler under stegningen.
Vend kødet i krydret hvedemel.
Hak løg og hvidløg.
Skræl gulerødder og selleri.
Skær begge dele i stave.
Skær bladsellerien i skiver på tværs.
Varm olien i en tykbundet gryde.
Brun kødet ved kraftig varme på begge sider. Tag det op.
Brun løg og hvidløg til løgene er gyldne.
Svits grønsagerne med et øjeblik. Læg kødet tilbage i gryden.
Hæld al væden fra tomaterne, samt hvidvin og bouillon.
Tilsæt ituskåret tomater og krydderier.
Dæk gryden med låg.
Lad retten småsnurre i ca. 1 1/2-2 1/2 timer til kødet er meget mørt.
Det skal falde fra benene.
Retten kan drysses med en blanding af hakket persille, knust hvidløg og reven citronskal.

Server gerne med ris
Tips: Retten kan tilberedes med okseskanke. Stegetiden vil så forlænges.
Tips: forsøg også med andre krydderier som merian eller salvie.

Giv karakter

Klik på det antal stjerner du vil give denne opskrift? 
Brugernes vurdering 2,0 (1 stemmer)
Denne opskrift er blevet vist 3523 gange.

Kommentarer

Navn*:
E-mail*:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar*:
QV
Annoncører
Få mail med de
sidste nye opskrifter

Grød
Grød
Grill Grill/båd/camping Kamera Billedeopskrifter Tips
Tips
Madplaner
Madplan
Logo: Madlex.dk
Mad leksikon
Tip en venTip dine venner
om os

Se også:
Madlex.dk drikkeABC.dk cuisineABC.com

 

 

 

Logo: 5 kokkehuer

madABC.dk

 

 

 

37.799 gode opskrifter.

Kok