250 g smør
125 g lys sirup
250 g farin
3 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
2 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt allehånde
500 g hvedemel
60 g syltet appelsin i tern
150 g hele mandler
25 g usaltede pistaciekerner
2 tsk potaske
1 spsk koldt vand.
*
A) Smør, sirup og farin smeltes for middel varme, til det er
ca. 70°C.
Tag gryden af varmen.
B) Bland kanel, nelliker, ingefær, allehånde og hvedemel,
tilsæt syltet appelsin, mandler og pistacienødder.
Potasken og vand røres sammen i en kop og hældes i dejen,
der æltes ensartet i en røremaskine.
C) Kom dejen i en beholder, 18x18 cm, foret med bagepapir på både bund og sider
– pres den godt ud i formen, og dæk toppen med bagepapir.
Afkøles ved stuetemperatur til næste dag, hvor den udskæres
i 5 lange baner.
Hver bane skæres i tynde, men hele skiver, bages på
bagepapir ved 180°C 9-12
minutter.
Afkøles på bagerist og opbevares i dåse med tætsluttende
låg.