Logo

Speltboller med squash og gulerod

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ pk. gær
1 dl olie
1 dl cremefraiche
2 spsk salt
500 g reven gulerod og squash
6 dl lunken mælk
1 kg spelthvedemel (sigtet, groft el. blandet)

Opløs gæren i lidt lunken mælk.
Kom olie, cremefraiche, salt og gulerod samt squash sammen med den udrørte gær i mælken.
Speltmelet kommes i samtidig med at der røres/æltes.
Ælt dejen godt og tilsæt evt mere hvedemel. (Dejen skal være lidt klistret).
Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve under et vådt viskestykke i
mindst ½ time.
Herefter rulles dejen til boller eller flûtes og lægges på bagepapir på bageplader.
Her efterhæver bollerne/flûtene så i ekstra 20 min. under våde viskestykker.
Så pensles de og drysses evt. med solsikkekerne el. sesamfrø el. hvad man har lyst til. De bages i forvarmet ovn v. 200ºC (varmluft ca. 180ºC). ca. 20-25 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.523 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her