Logo

Dyrekølle stegt i ovn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 1 kg udbenet dyrekølle ( få evt. vildthandleren til at udbene køllen )
 lidt olie
 salt, peber
 lidt timian
 
Sauce:
 Ben og afpuds fra dyrekølle
 gulerødder
 selleri
 porre
 pastinak osv. hakket i stykker
 Lidt olie
 2,5 l vand/rødvin eller marsala
 evt. lidt bouillon
 laurbærblade
 hel peber, salt
 enebær, nelliker, timian
 lidt hakket frisk rosmarin 
 4 spsk hvedemel eller Maizena
 100 g koldt smør
 
Garniture:
 500 g blandede svampe (kantarel, stershat, marksvamp eller lign.)
 50 g tyttebær
 3 stk madæbler
 lidt smør
 hakket persille
 salt, peber
 

Dyrekøllen brunes i olie til den er gylden brun.
Krydres med salt og peber og timian.
Kommes i et ovnfast fad og steges færdig i ovnen ved 200ºC. ca 40 minutter pr. kg kød.
Steg evt. gerne over 2 x 20 min. Det giver et mere mørt stykke kød.
Husk kødet skal hvile min. 10 minutter før det skæres ud.
 

Sauce:
Dyreben og afpuds brunes i lidt olie sammen med urterne og
krydderierne.
Bouillon/rødvin eller masala hældes derefter over, hvorefter det hele står og simrer ca. 90 minutter.
Hvedemel drysses over saucen hvorefter det simrer yderligere 15 minutter.
Sigtes herefter gennem en si og lidt smør piskes i.
Smages til med salt, peber og hakket rosmarin.
 

Garniture:
Svampene ristes af i en gryde med smør.
Æbler i tern og tytebær kommes i til sidst hvorefter det smages til med salt, peber og hakket persille.
Skiver af dyrekøllen anrettes med saucen og svampene.
 

Tilbehør:
Kartofler (stegte eller kogte), ribsgelé, bønnesalat og evt. tyttebær/ tranebærkompot.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (8 stemmer)
Siden er blevet set 27.253 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her