Logo

Schwarzwaldtærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
3 dl hasselnødder
2 ½ dl flormelis
3 æggehvider
smør og hvedemel til pladen

Fyld:
2 blade husblas
5 dl husblas
2 tsk vaniljesukker
3 spsk sherry madeira eller rom

Garnering:
2 tsk kakao
100 g god mørk chokolade

Rist nødderne ca 8 min ved 175°C.
Gnid dem mellem hænderne. Mal nødderne og bland dem med flormelis. Pisk æggehviderne stive. Rør nøddeblandingen i.
Smør tre plader, drys dem med hvedemel og tegn tre cirkler på dem, ca 30 cm i diameter.
Fordel nøddedejen jævnt i cirklerne.
Bages ved 150°C i 15 min på nederste rille.
Læg husblasen i koldt vand i 5 min.
Kram blade ne og smelt dem i en gryde over svag varme.
Pisk fløden stiv og rør vaniljesukker og husblas i skummet.
Læg en nøddebund på et serveringsfad, fugt med sherry og bred ⅓ af fløden over.
Fortsæt med en bund til samt sherry og flødeskum.
Stil tærten koldt i mindst 2 timer.
Sigt kakao over det øverste lag flødeskum.
Smelt chokoladen i vandbad.
Hæld den i et tyndt lag ud på en plade, gerne af marmor.
Lad den stivne og skær den derefter ud i ujævne stykker med en skarp kniv.
Læg chokoladestykkerne i et tilfældigt mønster på kagen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.518 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her