10 personer - En klassiker uden lige og stadig helt vidunderlig. Kan ganges op.
1 stykke oksehøjreb med ben, ca. 3,5 kg
Få slagteren til at fjerne den del af rygbenet, der sidder nederst på ribbenene, så bliver
stegen lettere at skære ud.
salt og peber
4 dl rødvin
3 dl vand
Forvarm ovnen til 250°.
Rids fedtet i terninger og gnid med salt og peber.
Læg stegen på en rist over en bradepande og brun den med fedtsiden opad i 15 minutter.
Kom vin og vand i bradepanden og skru ned til 155°, lad den stege videre i ca. to timer, til centrumstemperaturen er 50° for svagt rosa, 55° for let rød.
Dryp stegesky over hver halve time og lad stegen hvile 20 minutter utildækket.
Hold kødet med en stegegaffel og skær langs ribbenene, så de fjernes helt.
Skær kødet på tværs af muskelfibrene, så fedtet stadig vender opad.