Logo

Højrebssteg på ben

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

10 personer - En klassiker uden lige og stadig helt vidunderlig. Kan ganges op.

1 stykke oksehøjreb med ben, ca. 3,5 kg
Få slagteren til at fjerne den del af rygbenet, der sidder nederst på ribbenene, så bliver
stegen lettere at skære ud.
salt og peber
4 dl rødvin
3 dl vand

Forvarm ovnen til 250°.
Rids fedtet i terninger og gnid med salt og peber.
Læg stegen på en rist over en bradepande og brun den med fedtsiden opad i 15 minutter.
Kom vin og vand i bradepanden og skru ned til 155°, lad den stege videre i ca. to timer, til centrumstemperaturen er 50° for svagt rosa, 55° for let rød.
Dryp stegesky over hver halve time og lad stegen hvile 20 minutter utildækket.
Hold kødet med en stegegaffel og skær langs ribbenene, så de fjernes helt.
Skær kødet på tværs af muskelfibrene, så fedtet stadig vender opad.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (27 stemmer)
Siden er blevet set 17.606 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
387621-12-2015 13:27:43

Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?
Effektiv reklame - klik her