8 store modne tomater
nogle basilikumblade
mozzarella af bøffelmælk
marinade med tidselfrøolie
Marinade med tidselfrøolie:
1 spsk hvidvinseddike med estragon
lidt hakkede friske krydderurter (fx. persille, dild, kørvel, purløg)
3 spsk tidselfrøolie/ vindruekerneolie
1 stort bundt dild
salt og peber
evt. et forårsløg, der snittes fint, som man lader trække i eddiken i nogle minutter, så den lidt gennemtrængende smag forsvinder.
Lidt om retten
Det kan godt virke lidt overraskende, at italienerne fremstiller bøffelmælksost - ja, at man overhovedet holder bøfler som husdyr i Italien, men faktisk er der en temmelig stor produktion af denne ost, som sælges til kendere. Mozzarella af bøffelmælk adskiller sig fra den almindelige italienske komælksmozzarella ved at være mere cremet og have mere karakteristisk og interessant smag.
Lidt om sundhed
Tidsefrøolien i marinaden er den af de flerumættede olier, der er mest umættet. Samtidig har olien et højt indhold af E-vitamin. Den er temmelig neutral i smagen og kan derfor fint erstattes af den billigere vindruekerneolie, der også har en fin ernænngsmæsslg sammensætnmg. + naturen.