Logo

Waterzooi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Waterzooi

 

10 mellemstore kartofler

8 gulerødder

¼ knoldselleri

3-4 porrer

En blanding af forskellige skaldyr og fiskesorter til fire personer; fx. muslinger, tigerrejer, hummerhaler, sej- og laksefilet skåret i passende stykker.

Salt og peber

2-3 tsk koncentreret tomatpure

½ ltr. god fiskefond

20 cl belgisk Hvedeøl

20 cl Barley wine (gerne sødlig)

30 cl piskefløde

Safran (valgfrit)

1 bdt persille eller dild

 

Gulerødder og selleri skrælles og skæres i tern.

Porrer skæres i ski­ver.

Kartoflerne skrælles og skæres i tre-fire rustikke stykker (skær evt. nogle snit og bræk dem i stykker).

Fiskefond og øl bringes i kog og koges ind til lidt over det halve.

Smag på herligheden un­dervejs, og tilsæt mere øl, hvis det er nødvendigt!

Fløden tilsættes.

Skru ned for varmen og tilsæt tomatpure, kartofler og grøntsa­ger, der koger med, indtil de er næsten møre.

Fisken tilsættes og simrer med i ca. fem minutter.

Derefter tilsættes skaldyr og retten simrer i endnu tre-fire minutter.

Smages til med salt, peber og tomatpure.

Føler man sig velhavende kan man tilsætte lidt safran sammen med fisken.

Pyntes evt. med friskhakket persille eller dild.

Serveres med groft, friskbagt brød.

 

Her en af belgiernes yndlingsretter i angloficeret udgave. Water­zoo i er en fiskestuvning, der er som skabt til øl. Belgierne selv ville anvende en Witbier eller en lidt tungere Tripel. Vi har prøvet at slå et slag for den mellemfolkelige forståelse og har blandet Witbier med Barley Wine med storartet resultat, synes vi selv.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.597 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her