Logo

Pistacienødder og abrikos cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pistacienødder og abrikos cupcakes

I middelhavskøkkenet bruger man pistacienødder i mange retter, fra pate til desserter.

 

12 brød/cupcakes:

225 g grofthakkede tørrede abrikoser

4 spsk brandy

450 g hvedemel

3 tsk bagepulver

115 g usaltet smør, skåret i terninger

115 g sukker

2 æg, letpiskede

1 ¾ dl kærnemælk

50 g hakkede pistacienødder

 

Læg abrikoserne i blød i brandy i 1 time.

Varm ovnen op til 175°C og smør en muffinform med 12 huller.

Hæld væsken fra abrikoserne og blend dem til en glat pure i en foodprocessor. Smuldr mel og smør sammen i en stor skål med fingrene, til det ligner fine brød krummer.

Rør sukker, æg, kærnemælk og pistacienødder sammen, til det er lige netop blandet.

Fordel dejen i formen og bag brødene i 20 minutter.

Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.

Vip brødene ud af formen og lad dem køle af på en rist.

Opbevares i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Med pekannødder og abrikos

Følg basisopskriften. Erstat pistacienødder med 3 spsk hakkede pekannødder.

 

Med pistacienødder og fersken

Følg basisopskriften. Erstat abrikoser med 225 g tørrede ferskner.

 

Med valnødder og abrikos

Følg basisopskriften. Erstat pistacienødder med 3 spsk hakkede valnødder.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.440 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her