Logo

Æggekage - Schmarren

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En pragtfuld sammensætning fra Sydtyskland! Luftig og pikant æggekage, saftige æbler og røget skinke

En pragtfuld sammensætning fra Sydtyskland! Luftig og pikant æggekage, saftige æbler og røget skinke

 

50 g røget skinke

1 rødt æble (150 g)

1 spsk citronsaft

3 spsk smør

2 æg (delt i hvide og blommer)

salt og peber

muskat

6 spsk mælk

60 g hvedemel

½ tsk bagepulver, strøget

2 spsk olie

 

Den fintskårne røgede skinke skæres i 3 cm brede strimler.

Æblerne deles i kvarte, udkernes, skæres på tværs i smalle stykker og blandes med citronsaften.

Smelt 2 spsk smør.

Æggeblommerne, lidt salt, peber, muskat, mælk, hvedemel, bagepulver og smeltet smør røres sammen.

Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen.

Olien varmes op på en slip-let pande (20 cm ø).

Skinke og æbler steges let og tages op igen.

Resten af smørret smeltes, dejen hældes i panden, og æggekagen steges ved middel varme i 5-7 minutter.

Massen skæres i kvarte, vendes og steges i yderligere 5 minutter.

Nu plukkes æggekagen i stykker. Derved opstår den typiske "Schmarren". Æblestykkerne og baconstrimlerne vendes i, og det hele steges videre et øjeblik. Kvark med krydderurter passer til.

 

Madopskrift billede

FRA ÆGGEKAGE TIL SCHMARREN

Den gyldenbrune æggekage rykkes fra hinanden på panden ved hjælp af en gaffel og en paletkniv.

Pr. portion: 16 g protein, 50 g fedt, 32 g kulh. = 644 kcal

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.326 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
43404-04-2010 16:41:07 madABC
Hi Svend - jeg tror de fleste godt ved hvordan man behandler teflon/slip-let pander - lad os sige at fotografen ikke tænkte sig om, og havde travlt med at stikke sin egen gaffel i den lækre kage.
43504-04-2010 16:35:05 svend funder
Det løber mig koldt nedad ryggen, når jeg ser en stålgaffel ruske i æggekagen, - udtrykkeligt på en "slip-let-pande".
Det er en hurtig måde at ødelægge sin slip-let-pande !!
Taflon og tilsv. pander skal have "træ / kunststof" værktøj.
Opskriften ? - den skal da prøves !!

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her