Logo

Grønne bønner med hvidløg og mandler - glutenfri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønne bønner stegt i hvidløg og olivenolie med ristede mandler giver dette lækre tilbehør.

 
500 g grønne bønner
½ kop smuttede mandler
3 spiseskefulde olivenolie
4 fed hvidløg, skåret i skiver
Salt og friskkværnet peber efter behag
50 g hakkede mandler ved servering
 
Forvarm ovnen til 180ºC.
Spids og stilk nippes af bønnerne og de skæres i 2-3 stykker hver.
Læg dem i kogende, saltet vand, indtil de er let møre.
Det vil tage cirka 5 minutter, men kogetiden afhænger af, hvilken type bønner, man bruger.
De må ikke koge for meget - de skal være bløde, men alligevel lidt knasende. Når de er kogt, så hæld vandet fra og stil dem til side.
Rist mandlerne på en bageplade i den forvarmede ovn i 8-10 minutter, indtil de bliver let brune.
Flyt lidt rundt på dem, så de får ens farve.
Varm olien i en gryde og sauter hvidløget over medium varme i et par minutter, indtil stykkerne begynder at blive brune.
Tag gryden af varmen og tilsæt de kogte bønner.
Ryst dem rundt i gryden, så de bliver ind syltet i hvidløg og olie.
Smag til med salt og masser af friskkværnet peber.
Drys mandlerne over bønnerne ved servering. 
 
13 g fedt, heraf 1,5 g mættet; 4 g fibre; 2 mg natrium; 75 mg kalcium
 
Alternativ: Grønne bønner med hasselnødder
Erstat mandlerne i opskriften med ristede hasselnødder, som er blevet stegt i smør i 3 minutter.
Bland dem med 1 teskefuld revet citronskal og lidt cayenne­peber.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.857 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
69614-01-2015 20:12:07 Helle
Virkelig lækkert og nemt. God blanding med mandler og hvidløg

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her