Logo

Gulerodsbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 g margarine
4 dl mælk
1 dl tykmælk/A38
50 g gær
2 tsk groft salt
2 tsk sukker
200 g revne gulerødder
800 g hvedemel
Pynt: 50 g hvedeklid/solsikkekerner
Pensling: Et sammenpisket æg

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt tykmælken.
Rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
Slå dejen godt sammen.
Dæk den med et låg eller rent viskestykke, og stil den til hævning et lunt sted i 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Tilsæt evt. resten af melet.
Del dejen i 2 stykker og form dem runde, snit et kors i brødet og pensel det med æg.
Pynt evt. med hvedeklid eller solsikkekerner.
Bagetid: ca. 25 min ved 200°C.
Serveres lunt, evt. med tzatiki.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.489 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her