Logo

Limeparfait med kompot af sensommerbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kompot:
375 g blandede sensommerbær (hindbær, brombær etc.)
90 g sukker
1 vaniljestang (kornene)
en anelse vand
 
Parfait:
½ l piskefløde
80 g sukker
saft og skal fra 3 limefrugter
5 æggeblommer
1 vaniljestang (kornene)
 
Pynt:
kviste af mynte
flormelis
 
Kompot: Kog sukker og vand op med kornene fra den flækkede og skrabede vaniljestang.
Tilsæt frugt og varm det hele op et kort øjeblik, så få af bærrene
springer deres hinde. Kompotten afkøles.

  
Parfait: Pisk fløden stiv - men ikke altfor stiv, da fløden kan skille når
limesaften tilsættes.
Pisk æggeblommer, sukker, limeskal, limesaft og vaniljekorn til cremet
konsistens.
Vend forsigtigt fløden ned i æggemassen.
Isen fryses i en springform.
Anretning: Kom kompotten på en tallerken.
Skær isen i trekanter og anret dem ovenpå kompotten.
Pynt med mynteblade og drys til sidst med flormelis.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.890 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her