Logo

Kartoffel fuglereder med Waldorfsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1-1 ½ kg skrællede kartofler  
fedt til friturestegning  
  
Waldorfsalat:  
100-125 gram mayonnaise  
½ liter piskefløde  
lidt sukker  
lidt salt  
hvid peber  
5 belle de boskop æbler  
4-5 stilke bladselleri  
250 gram vindruer  
lidt citronsaft  
valnøddekærner  
evt. klementiner
 
Kartoflerne rives fint på et rivejern.
Lad dem afdryppe og tør kartoflerne.
Kartoflerne må endelig ikke skylles da stivelsen er nødvendig for
faconen under stegningen.
Læg dem i et forvarmet fugleredejern.
Steg kurvene ad to gange, første gang i 3-4 minutter, anden gang uden
metalsi i 1-2 minutter til de er gyldne.
Afdryppes og sættes på et fedtsugende underlag.
Waldorfsalat: Fløden piskes til skum og blandes med mayonnaisen, som
smages til med salt, hvid peber, sukker og citronsaft.
Heri kommes revne æbler (gerne med skræl hvis den er pæn), noget af
væden skal presses ud før de kommes i dressingen, da salaten ellers
bliver for tynd.
Desuden tilsættes fintsnittet bladselleri, halve udstenede druer, knuste
valnøddekærner (gem nogle til pynt).
Kartoffelrederne fyldes med Waldorfsalaten
 

Tips: Har du ikke et fugleredejern kan man også anvende to små
metalsier der akkurat passer ind i hinanden.
 

Hedder nids d'oiseau på fransk. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (7 stemmer)
Siden er blevet set 7.878 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1185412-09-2017 14:15:54 Randi zinn
Kartofelrøsti fuglereder kan man lave dem dagen før de skal bruges
61319-10-2011 21:06:35 ulla
Efter flere forsøg fandt vi ud af at kartoflerne skulle dryppes godt af i en sigte og efterfølgende tørres godt med køkkenrulle, jernet lukkes løst og olien bobler op, når boblerne aftager til næsten ingen bobler, er reden færdig og lige til at slå ud. den procedure havde vi stort held med, håber at rådet er brugbart.
61420-03-2011 10:57:49 Lars
Sådan var det også for mig i starten - men nu klemmer jeg ikke jernet særlig meget sammen ( dvs løse snitter) og så går det meget bedre. Prøv det.
61520-03-2011 10:50:10 laila
det sidder også fast for mig......øv-øv
61611-04-2010 13:18:02 christine
hej jeg har prøvet at lave fuglereder med et fugleredejern men det hænger fast uanset hvad jeg gør hvad gør jeg forkert

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her