Logo

Brun sauce hurtigt og let

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Brun sauce hurtigt og let

 

Med denne opskrift kommer saucen til at smage godt og kraftigt, selv de travle hverdage. Den er også hurtig, bagt på fond og måske med et skvæt soya og engelsk sauce for at give ekstra meget smag.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

 

# Ingredienser

1 l fond

1 løg

1 gulerod

1 lille krydderbuket af timian, laurbær, persille

3 spsk sherryvinaigre

1 spsk tomatpuré

2 spsk hvedemel

2 spsk smør

2 dl piskefløde

salt (efter smag)

1 knivspids peber (efter smag)

1 smule sukker (efter smag)

1 smule kulør

 

* Tilberedning

Hak løg og gulerod og sautér det i halvdelen af smørret sammen med krydderurter.

Kom eddike på, og lad det koge væk.

Kom fond og tomatpure på, og lad det koge roligt i en halv times tid.

Lav en opbagning af smør og mel.

Den skal ende med at have en farve som lys karamel.

Si fonden over, mens der piskes.

Lad saucen koge igennem i ca. 20 minutter.

Tilsæt fløde, kog igennem og smag til med salt, peber og sukker.

Giv evt. saucen lidt kulør.

Saucen kan også smages til med lidt soya og engelsk sauce. 

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 619 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her