Logo

Chokolade ganache cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

12 cupcakes:

125 g selvhævende mel

(eller 120 g mel, 1 ¼ tsk bagepulver og ½ tsk salt)
125 meget blødt, smør
125 g sukker
2 æg
1-2 tsk vaniljeekstrakt
1-2 spsk sødmælk

Glasur:
Ca. 350 g flormelis, siet
Friskkogt vand
Frugtfarve

Chokolade-ganache:
200 g mørk chokolade, minimum 70% kakao, hakket
2 dl piskefløde
Guld-chokoladeknapper eller anden pynt

 

Forvarm ovnen til 200°C.

Husk, at alle ingredienserne skal have stuetemperatur, ellers skiller dejen.

Hæld alle ingredienser undtagen mælk i en foodprocessor og bland det.

Tilsæt mælk og bland igen, til dejen er glat.

Fordel dejen i 12 forme til muffins.

Der skal muffinpapir i formene.

Kagerne skal bage 15-20 minutter.

Lad kagerne køle af på en bagerist.

Glasuren laves ved at blande den sigtede flormelis med et par spiseskefulde vand og piske den, til den er glat.

Tilsæt vandet lidt ad gangen for at undgå, at glasuren bliver for tynd.

Tilsæt lidt frugtfarve og pisk, til den er jævnt fordelt.

Hvis glasuren bliver for mørk, kan man lave lidt hvid glasur og blande det i.

Ganache laves ved at varme chokolade og piskefløde op ved meget lav varme, til chokoladen er smeltet.

Pisk det sammen, til massen er glat og skinnende.
Skær eventuelle ujævnheder af kagerne og dæk dem med et tykt lag glasur.

Lad glasuren stivne i et par minutter og dekorér med guldknapper eller andet pynt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.186 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her