Logo

Lækkert madbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 pk gær
½ dl olivenolie
2 ½ tsk salt
1 ½ dl valsede byggryn ( eller havregryn ) ½ kg fuldkornshvedemel
6 dl lunken vand
1 dl syrnet mælkeprodukt
1 dl hakkede græskarkerner
½ dl hakkede nødder valgfri sort
2 revne gulerødder
1 dl hakket squash
3 spsk hybenpulver
hvedemel
 
Udrør gær i vand og surmælksprodukt, tilsæt salt, olie, hybenpulver, byggryn, nødder, græskarkerner, gulerødder, squash og fuldkornshvede.

Rør godt sammen, gerne på maskine i 5 min.
Tilsæt så meget hvedemel at konsistensen er som grød.
Sæt til hævning 2-3 timer tildækket.
Rør igen og hæld/øs dejen op i en stor bradepande eller 2 små, hvori der er lagt bagepapir.
Fordel dejen med en dejskraber, der dyppes i vand.
Drys med groft hvedemel.
Hæver til dobbelt størrelse, nu ca 2 cm høj og bages midt i en 220°C ovn i ca ½ time.
Er fryseegnet

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.678 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her