Logo

Hare på Arnes måde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En stor hare eller to små (brug ryggen og køller, resten bruges til fond)
Ca. 2-3 pakker bacon
Ca. ½-1 l piskefløde
1-2 bundter bredbladet persille
1-2 laurbær
5-8 enebær
5-8 peberkorn
1-2 bundter frisk timian
2-4 rødløg
½ l fond, kalve eller vildt
evt. gorgonzola
 
Kødet befris for hinder og finpudses.
Ryg og køller lægges fra og resten af haren bruges til fond.
I en mindre bradepande (kødet skal kunne ligge i denne) lægges der en bund af persille, timian, laurbær, enebær, peberkorn og løg.
Kødet lægges på denne bund.
Krydr med salt og peber evt. knuste enebær, og kom skiver af bacon over kødet så det dækker helt.
Kødet brunes ved 200°C i 10–15 min, og temperaturen sættes ned til 160°C. i luftovn, ellers 180°C i gammeldags ovn.
Der tilsættes fond i bradepanden, piskefløde hældes over kødet 2-3 gange under stegningen.
Samlet stegetid er ca. 50-60 min,
Stegetiden er afhængig af hvor stor en hare man har med at gøre.
Kødet tages ud af ovnen og lægge på skærebrættet hvor det trækker i
ca. 10-15 min.
Fonden sis og grønsagerne kasseres.
Piskefløden/fonden jævnes (man kan evt. tilsætte lidt gorgonzola)
Saucen smages til med salt/peber, sukker evt. lidt tyttebærsaft.
Tilbehør: Ris, frisk pasta eller kartofler.
Hertil passer rød salat og bønner i svøb meget fint.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.911 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her