Logo

Kanelglaseret butterdej med æbler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

250 g butterdej
100 g kanelsukker
4 faste æbler
lage af 5 dl vand og 100 g sukker
3 spsk cremefraiche 38%
½ l god vaniljeis
4 spsk små rosiner

Vanillecreme:
5 dl mælk
75 g sukker
2 æggeblommer
25 g Maizena
½ stangvanilje

Optøet butterdej udrulles ret tyndt og deles i 12 kvadrater, som drysses med kanelsukker.
Bages ved 175ºC til de er bagte og sukkeret glaseret, ca 12. min.

Æblerne skrælles, skæres i tern på ½ cm og overhældes med varm sukkerlage.
De skal trække heri et par timer til en let æblekompot, hvorefter de løber af i sigte.

Lad isen stå ude og blive blød nok til at rosinerne kan røres i, og sæt den atter i fryseren.

Vanillecreme:
Mælken koges op med sukkeret og kornene fra vaniljestangen.
Æggeblommer røres med Maizena, og den varme mælk piskes heri.
Varmes op til den jævner, afkøles og sigtes.

Anretning:
Vanillecremen fordeles på 4 tallerkner.
Herpå anrettes butterdej lagvis med æblekompot imellem.
Rosinis i kugler serveres til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.256 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her