Logo

Fiskegryde med laks

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6-700 g laksefilet i tern
smør til stegning
250 g majroer i tynde strimler
250 g gulerødder i tynde strimler
1-2 forårsløg i ringe
3 dl fiskebouillon
2 dl hvidvin
1 dl fløde
estragon
1 laurbærblad
5-6 stilke persille
35 g smør
3 spsk hvedemel
       
Smelt smørret og svits laksekødet heri under forsigtig omrøring.
Hæld evt. ½ dl fiskebouillon ved.
Lad det simre 4-5 min. Tag laksen op.
Kom majroer, gulerødder og forårsløg i smørret og lad det svitse kort. Hæld fiskebouillon og hvidvin ved og tilsæt krydderurtebuketten.
Lad blandingen simre ca. 5 min.
Rør smørbollen sammen af smør og hvedemel.
Pisk lidt af den varme sauce i smørbollen og hæld det tilbage i gryden under omrøring.
Tilsæt fløde og smag til med salt, peber og estragon.
Kom laksestykkerne i saucen og varm dem godt igennem.
Fjern krydderurtebuketten.
Drys retten med frisk estragon og giv citronbåde, små kartofler, løse ris eller friskkogt pasta til.
 
Tips: Retten kan yderligere tilsættes ærter, sukkerærter, bønner eller broccoli. Dild og/eller persille kan også tilsættes retten.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.250 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her