Logo

Citron-knudekål med svinekam + Semuljekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Den friske aroma af citronskal og karsens skarphed harmonerer perfekt med den sprøde knudekål og saftige svinekam og kagen giver dessert til hele næste uge

Den friske aroma af citronskal og karsens skarphed harmonerer perfekt med den sprøde knudekål og saftige svinekam og kagen giver dessert til hele næste uge

400 g knudekål

200 g svinekød, fx svinekotelet eller nakkekam

1 spsk smør

salt, peber og ½ tsk sukker

1 dl grønsagsbouillon

2 spsk cremefraiche 38 %

1 tsk reven citronskal, økologisk

1-2 spsk citronsaft

6 spsk karse

*

A. Knudekål skrælles og skæres i brede stave.

Svinekød skæres i brede stave.

Det steges let i 1 spsk smør og krydres med salt, peber og ½ tsk sukker.

Grønsagsbouillon hældes i, og det hele koges under låg ved middel varme i 5 min.

B. Derefter kommes 2 spsk cremefraiche, og det hele koges uden låg i 3-5 minutter.

Reven citronskal tilføjes.

Der krydres med 1-2 spsk citronsaft og eventuelt salt og peber.

6 spsk karse vendes i knudekålen.

Pr. portion, 4 g protein, 14 g fedt, 9 g kulh. = 178 kcal 1745 kj

--

Madopskrift billede

Semuljekage

Det nemmeste er ofte det bedste: enkel og meget saftig skærekage med semulje og cremefraiche gennemvædet med appelsinsirup

Til 14 stykker: Tilberedning 60 min. + tid til at trække.

 

1 appelsin, økologisk

1 citron, økologisk

100 g smør

4 æg

1 knsp salt

160 g sukker

400 g cremefraiche (9 %)

320 g semuljegryn/bulgur

3 spsk bagepulver

springform (26Ø)

2 dl appelsinsaft

korn fra 1 vaniljestang

120 g sukker

*

A. Riv skallen af 1 appelsin og 1 citron og pres 4 spsk saft ud af hver.

Smør smeltes.

Æg, salt og sukker piskes med håndmikseren i 8 minutter, til det er cremet.

Cremefraiche, appelsin- og citronskallen og smørret blandes i.

B. Semuljegryn/bulgur og bagepulver blandes og røres forsigtigt i med en dejskraber.

Dejen fyldes i en springform, der forinden smøres og drysses med hvedemel.

Det bages i den forvarmede ovn ved 180˚C (varmluft 160˚C) i 35 minutter.

C. Appelsinsaft, korn fra 1 vaniljestang og sukker koges i 2 minutter og køles af, til det er lunkent.

Kagen vendes ud på et dybt fad og prikkes flere gange.

Siruppen hældes over og kagen trækker i 30 minutter.

Pr. portion, 6 g protein, 12 g fedt, 40 g kulh. 288 kcal 1204 kj

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.935 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her