Logo

Røget laks med urter tagliatelle og kaffir

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g tagliatelle
1 spsk frisk hakket merian
1 spsk frisk hakket rosmarin
1 spsk frisk hakket persille
1 spsk balsamico eddike

Sauce:
20 g smør
100 g løg finthakket
1 tsk revet ingefær
1,3 dl fiskekraft
1 dl sød chilisauce
Saften og skallen fra 1 lime
6 kaffir limeblade groft hakket
4,5 dl kokosmælk
800 g røget laks i strimler
1,5 dl fløde
Salt
Peber, friskkværnet

Tag en stor gryde med kogende vand og lidt salt. Kog tagliatellen al dente.
Den sigtes og kommes tilbage i gryden.
De friske krydderurter og eddiken blandes med pastaen. Denne holdes varm.

Smelt smørret i en tykbundet gryde. Løgene tilsættes og svitses ved jævn varme, til de er blanke og bløde. Tilsæt ingefær, fiskekraft, sød chilisauce, limesaften og skallen samt limebladene. Lad det koge i ca. 2 minutter. Rør kokosmælken i, og lad det simre ved svag varme i 8 - 10 minutter. Tilsæt fløden og lad det simre yderligere i 4 - 5 minutter. Kom de strimlede lakseskiver i og smag til med salt og peber. Lad det varme igennem.

Fordel pastaen på 4 tallerkner og kom saucen over. Serveres straks.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.528 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her