20 g gær
2 dl vand
300 g pizzamel
2 spsk olie
2 tsk salt
Fyld:
Olie til pensling af bunden
2 spsk olivenolie
1 dl cremefraiche 18%
2 spsk citronsaft
3 spsk finthakket rødløg
150 g røget laks i skiver
2-3 spsk sort eller rød stenbiderrogn fra glas eller 2-3 spsk frisk lakserogn
*
Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt salt, olie og hvedemel,(hold lidt hvedemel tilbage).
Slå dejen godt sammen.
Dæk skålen med et låg eller alufolie og lad dejen hæve et lunt sted ca. 40 min. Opvarm ovnen til 225 °.
Sæt en stor bageplade i ovnen.
Rul herefter pizzadejen ud til en rund plade på ca. 30 cm. i diameter og læg den på en meldrysset, opvarmet bageplade eller bagesten.
Pensl pizzabunden med olie og bag den midt i ovnen 12-15 min. indtil den er gylden.
Bland cremefraiche med citronsaft og 2 spsk af de finthakkede rødløg.
Tag pizzaen ud af ovnen og smør cremefraicheblandingen på. Anret skiver af røget laks ovenpå cremefraichen.
Fordel stenbiderrogn ovenpå og drys med resten af rødløgene.
Servér straks.